Trebuie neapărat să mănânci la ferma de midii de la Dalboka!


Dalboka este vestita fermă de midii din Bulgaria unde am mâncat cele mai grozave preparate din scoici de până acum. Dacă vă plac midiile și peștele, merită să ajungeți, măcar o dată în viață, la Dalboka.Mi-a rămas gândul la midiile pane și sărmăluțele în foi de viță cu midii, pentru care m-aș sui oricând în mașină și m-aș opri direct la Dalboka. Am ajuns cu greu acolo, pentru că – intenționat sau nu – drumul e foarte prost semnalizat. Există și un indicator mic, albastru, timid, pe care scrie Dalboka, pe care nu trebuie să îl ratați. Drumul șerpuiește, prin câmpul cu turbine eoliene, apoi, înainte de intrarea în Kavarna, trebuie s-o luați la stânga, urmând tot indicatorul spre Cape Kaliakra. Fiți foarte atenți pe partea dreaptă a drumului, o să vedeți din nou indicatorul mic și albastru pentru Dalboka, 1,5 km. Aici faceți dreapta, prin câmp, spre mare! După 1 km ajungeți la o bifurcație: luați-o spre stânga, pe drumul îngust, asfaltat și coborâți spre mare. Drumul duce chiar la ferma de midii și încep să apară mașini parcate cu numere de România. Multe. Puteți lăsa mașina chiar lângă fermă, sau puțin mai sus, pe marginea drumului, ca să evitați panta abruptă. Drumul principal este relativ ok, dar dupa ce incepi sa cobori ,incepe o panta extrem de abrupta si drumul se strica radical, imi este mila de cel care urca cand tu cobori si trebuie sa se opreasca pentru a va face loc unul altuia, iti trebuie ceva aptitudini de sofer si un ambreiaj sanatos :)) ))


Restaurantul este așezat chiar pe malul stâncos al mării și este foarte mare. Tot personalul vorbește – sau, cel puțin, înțelege – românește. Puteți alege partea din stânga sau din dreapta a restaurantului – mâncarea și prețurile sunt aceleași.Alegerea este grea: salate cu midii, midii pane, la tigaie, chifteluțe sau sărmăluțe în foi de viță cu midii, rulade de toate felurile, midii umplute cu legume (sau mere!), midii cu orez, cu paste, la cuptor, tocăniță, cu varză, cu sos de vin și tot așa… Apoi, pește: hamsii, stavrid, calcan, guvizi, chefal, păstrăv, scrumbie, somn, șalău, crap (deja, sună banal), icre și salate de toate felurile. Totul arată atât de bine și este atât de gustos!Cum spuneam, personalul vorbește românește, mâncarea vine repede și este fără cusur. Peisajul e extraordinar. Una peste alta, Dalboka este o experienta.

Cel mai haios lucru mi s-a parut in meniu faza cu “Pentru cei care nu stiu de ce sunt aici” – urma o lista cu “gratar de porc, frigarui, pui la ceaun etc” Haios. Daca esti la Dalboka ce nevoie ai de porc?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *