Sighisoara si legenda elefantului alb

Sighisoara , un loc romantic , cu strazi inguste si case fermecatoare, o fereastra spre viata medievala si singura cetate medievala din lume care este inca locuita.
Nici nu trebuie spus mai mult , ci doar vizitata , ea face parte din Romania frumoasa , Romania mea si a ta.

Legenda elefantului alb

‘La ieşirea din Sighişoara, în apropierea de intersecţia drumurilor naţionale care duc spre Sibiu, respectiv Târgu Mureş, se găseşte, puţin ascuns într-adevăr, unul dintre monumentele emblematice ale Sighişoarei. Este vorba despre turnuleţul de la Chip. În jurul lui s-a legat şi o legendă, este vorba despre faptul că, la un moment dat, în Evul Mediu, se spune că venea o armată otomană, care avea în frunte un paşă care călărea pe un elefant alb. Era o mare primejdie pentru oraş şi atunci, de undeva de sus, de la Biserica din Deal, din vechiul Turn al Aurarilor, astăzi dispărut, un archebuzier ar fi tras cu arma şi acel archebuzier l-ar fi ucis pe paşă şi pe elefant. Se spune că era o performanţă pentru acele vremuri deoarece în linie dreaptă sunt cam 250 de metri. Şi în cinstea acestui lucru, mai ales datorită faptului că armata otomană s-a dispersat, au fugit toţi turcii, în acel loc ar fi fost îngropat paşa şi elefantul. Aceasta este legenda, care arată, pe de-o parte, faptul că lumea otomană era foarte aproape, era o primejdie, dar în acelaşi timp era şi un element cunoscut şi se ştia că există în lumea asta şi elefanţi albi’, a declarat, pentru AGERPRES, Nicolae Teşculă, directorul Muzeului de Istorie din Sighişoara.

Când ajungeți la Sighișoara începeți traseul de la Cetate, monument protejat UNESCO din 1999. Inițial cetatea a fost ridicată în 1280, ca mai apoi în secolul XIV sub cetate să se stabilească meșteșugarii. Treptat cetatea a fost reconstruită, i s-au înălțat zidurile de apărare, s-au construit 14 turnuri (pentru fiecare breaslă de meșteșugari), acum veți vedea păstrate doar nouă din ele.
Turnul cu ceas, Turnul Fierarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Măcelarilor, Turnul Croitorilor, Franghierilor, Cositorarilor. Cel mai frumos din ele este Turnul cu Ceas, transformat în muzeu încă din 1898. Și e un adevărat spectacol când se schimbă ora, sus se mișcă 7 păpuși de aproape un metru, reprezentând zilele săptămânii, iar jos, la sol, sunt doi mesageri îmbrăcați în haine medievale și salută lumea în vreo 60 de limbi ale lumii. Este un spectacol absolut memorabil.Să mergeți prin cetate, să fiți atenţi la fiecare clădire, sunt vechi, elegante și ce este mai interesant că este o cetate locuită, nu o cetate-muzeu, cum găsiți în alte locuri.
Nu rataţi casa Vlad Dracul, mergeți apoi spre Scara Acoperită, scara cu 175 de trepte construită încă din 1662. Ajungeți apoi la Biserica Evanghelică din Deal, unde poate aveți marele noroc să ascultați un concert de orgă. Alte obiective turistice din cetate: Muzeul de Istorie și Artă Feudală din Turn, Piața Centrală, Casa Rosenthal, Casa cu Cerb

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *