Acasa la floarea-soarelui


Poate dintr-un soi de pofta si dor pe care mi-au facut-o cateva fotografii zilele acestea , pentru ca stiu cat de frumos este acolo, cat de liniste , de minunat si de bine. Poate pentru ca acolo beau cafeaua pe prispa cu aceeasi placere mereu iar omleta cu ceapa si marar nu este atat de buna niciodata ca acolo. Poate ca acolo inainte de toate imi gasesc linistea…in singurul “acasa “al vacantelor din copilarie . Poate pentru toate cele de mai sus laolalta sau pur si simplu, m-am gandit sa te intreb daca pentru tine exista povestea “ Acasa , undeva la tara”!

Comuna Piatra – Teleorman

Coumna Piatra – Teleorman

Raul Calamtui
Pentru mine doar bunicii materni au insemnat ..vacanta la tara , libertate, energie buna, in plus , nicaieri pe unde am calatorit , nu am adormit seara de seara in triluri de privighetoare. Stiu , nu e nimic extravagant , dar este ceea ce conteaza , simplitate pura si bucuria acesteia. In satul “ batut de soare “ nu este poluare, aglomeratie , zgomot , stress..tehnologie , politica , in plus mi-e dor de povestile bunicii spuse, seara , inainte de culcare…mi-e dor sa ma plimb pe ulite , sa intru in vorba cu oamenii care imi ies in cale. Le-ai urmarit vreodata gesturile si privirea? Un amestec de simpatie , timiditate si retinere pe care il are orice taran roman. Iar apusul…apusul , ai vazut ca nu este altul ca la tara?

2 răspunsuri la „Acasa la floarea-soarelui”

  1. Nu am stiut ca amintirile tale din copilarie sunt asa de frumoase…intr-adevar imi aduc si eu aminte de apusul soarelui de pe prispa lui mamae matale. Avea un farmec deosebit mai ales in culorile puternice lasate de puterea soarelui pe casa ei si imprejur.
    Ma bucur sa citesc blogul tau, Cristina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *